GZS: Niko nikome ne veruje u Prijepolju

Prijepolje – Prijepolje je trenutno politički veoma nestabilno područje jer vlast drže stranke čiji su pojedini članovi veoma kompromitovani u javnosti. Sa druge strane, prijepoljskim naprednjacima o vratu visi Nova Srbija koja se već javno odrekla podrške SNS i teško je poverovati Gačeviću (NS) na reč da će koliko sutra napustiti vlast u kojoj ga održavaju lični interesi, većničko mesto i ćerka kao odbornik, koja je u skupštinske klupe sela njegovim odlaskom u Opštinsko veće. Neko će reći – ni manje stranke ni veće galame.

Tu je i osnivač DPS – a Bahrija Beganović koji sa brojnim krivičnim prijavama ne može nikako biti perjanica bolje budućnosti Prijepoljaca. Nekoliko ozbiljnih afera iz temelja su uzdrmale lokalnu vlast u ovom gradu za samo pola godine od njenog ustoličenja.

Sa druge strane, ukoliko se ne dogode značajne promene u lokalnoj vlasti analitičari predviđaju ogroman pad podrške Aleksandru Vučiću u ovom kraju jer su podjednako razočarani i nezadovoljni i Srbi i Bošnjaci. Ko bi mogao te birače ponovo ubediti da pruže masovnu podršku kao na prethodnim izborima kada je, kako tvrde u SDP – u na račun aktuelne vlasti otišlo oko 4.200 glasova samo prijepoljskih Bošnjaka.

,,Već smo jednom dali podršku naprednjacima. Ali umesto sardnje i formiranja zajedničke vlasti koja će raditi u interesu opštine dobili smo koaliciju Gačević –Beganović – Tandir – Zindović i evo dokle smo stigli. Ali najbolje da pitate građane“, kaže predsednik najveće opozicione stranke u Prijepolju Esad Hodžić.

Svoje viđenje ima i predsednik OO DSS Vukosav Tomašević : „Aktuelna vlast je najlošija vlast u istoriji Prijepolja. To je skup nestručnih, nekompetentnih, često i neškolovanih ljudi, koje interesuje i objedinjuje isključivo lična korist, konkretno budžetski novac. Prijepolju će trebati decenije da se oporavi od njihovog “rada”. Hoće li Bošnjaci glasati Vučića? Nisam siguran ni za Srbe. Ako im je dobar, sve sa Zindovićem i njegovom bratijom, neka mu daju svaki bošnjački glas. Neka posle ne kukaju” kaže Tomašević

Zukorlićev recept i u Ivanju?

Sa druge strane građani su donekle u neverici. Iako nisu bili previše zadovoljni prethodnom vlašću, ovako nešto od nove nisu očekivali ni u snu.

,,Od lošeg dobili smo triput gore. Opšta je otimačina oko budžetskih para, vlast je tri puta skuplja, sve sami nameštenici, zamenici i pomoćnici.

Jedan lokalni moćnik je prema tvrdnjama meštana i predsednika mz Ivanja započeo montiranje asfaltne baze za koju nema nikakvu dozvolu niti je takav objekat predviđen prostornim planom!?

Komunalni radovi koji se plaćaju narodnim novcem izvode se bez ikakve kontrole i zna se unapred ko mora da radi. Novim asfaltom, evo za koji mesec, iznići će maslačak a po ceni je kao kvadrat auto puta. Na direktorska mesta imenovani su ljudi bez škole i kvalifikacija. Posao su dobili samo oni koji su duboko zavukli ruke u tuđe džepove i ostavili ustanove u dubiozi. Sve u svemu jad beda i opšta propast“, tvrde građani.

GZS

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=erIZD_vDbyY

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO