Naslovna Vijesti Gudžević: Izjave Vučića, Dačića i Stefanovića predstavljaju opasnost za Bošnjake

Gudžević: Izjave Vučića, Dačića i Stefanovića predstavljaju opasnost za Bošnjake

2

Novi Pazar – Povodom organizovane medijske kampanje najviših državnih organa u cilju zastrašivanja Bošnjaka i  legitimno izabranih predstavnika Bošnjačkog naroda, Press konferenciju je održao predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević stoji u saopštenju za javnost SDA.

Gudžević je rekao da je očigledno da su nadlježni državni organi stvorili okolnosti za nedemokratske izbore za Bošnjacko nacionalno vijeće, uskrativši pravo manjinskim listama da predlože svoje predstavnike u biračkim odborima i na biračkim mestima.

Prijetnje predsednika vlade Vučića, ministra policije Stefanovića i spoljnih poslova Dačića predstavljaju za Bošnjake objektivnu opasnost, jer se u vrijeme njihove apsolutne vlasti devedesetih godina vršio organizovani državni teror nad Bošnjacima Sandžaka i etničko čisćenje.

2 KOMENTARA

  1. Kad sam bio u BG ministar nisam pominjo bilo mi gore extra sad nema dovijanja i trazim sandzak ko tirol.Smesno do bola.Pa bio si u vladi i hvalio Srbiju i patrijaha a sad si ugnjeten.Bravo.

Comments are closed.

Exit mobile version