Novi Pazar – Najveći gubitnik na ovim parlamentarnim izborima u Sandžaku je muftija Muamer Zukorlić naime doskora glavni a sada samo sandžački muftija očekivao je da će predstavnici njegove Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka ući u parlament na listi LDP Čedomir Jovanović ali to se nije desilo falila su još dva procenta.
Prelivanjem glasova zapravo, svi oni koji su iz Sandžaka glasali za Zukorlićev BDZ, glasali su za SDA jer je ova partija dobila još jednog poslanika od glasova lista koje nisu prešle cenzus. Tako je Zukorlić hteo ili ne poklonio jednog poslanika Ugljaninu.
Međutim kako je napravljena ova koalicija je zaradila takve rezultate. Neprincipijelna i iz interesa sastavljena koalicija LDP BDZS otišla je u politički prošlost posle ovih izbora.
Naime, bina koja je bila namontirana na trgu Gazi Isa Bega ostala je do jutros. verovatno se Zukorlić nadao da će slaviti izborne rezultate. Prisetimo se takve bine montirao je u Srbiji još samo poslednji diktator Slobodan Milošević i njegove kombi stranke Jul i ostali koji su na trgovima u Srbiji montirali bine za pirovo slavlje. Ali bina je ostala prazna niko se na nju nije hteo popeti da ga slučajno nebi strefila ista sudbina a to je totalna propast na izborima.
Razgovarajući sa građanima Novog Pazara većina njih kaže da Očekuju od Glavnog muftije i presdednika Mešihata Mevluda ef. Dudića da će iskoristiti svoj autoritet i kazni sve one koji su zloupotrebljavali džamije i verske objekte u političke svrhe. Nadajući se da je sada uvideo da je bivši glavni muftija sada i bivši političar jer je potonuo i na političkom polju izgubivši izbore i u rođenom Orlju”. reče jedan novopazarac u kahvi kod gradskog sebilja gledajući radnike kako razmontiravaju binu na gradskom trgu.

1 KOMENTAR

  1. Cudo li je neveseo,dal zbog Cede, dal zbog Jahnije? KOGA LI MU JE VISE ZAO?? Niti zbog Cede niti zbog Jahnije.Vec zbog sebe kako ce se opravdati pred BOGOM I PRED OBECANJIMA KOJE JE GAJIO DA CE SA SEADOM SACIROVICEM I TANDIROM GOSPODARIT PARLAMENTOM.

Comments are closed.