Naslovna Sandžak Novi Pazar Grejanje i u sali Doma omladine

Grejanje i u sali Doma omladine

Sala nekadašnjeg Doma omladine dobila je grejanje i sada se može koristiti za različite namene i u zimskom periodu.

Projekat Kulturnog centra, čija je vrednost oko dva miliona dinara, realizuje se uz podršku Gradske uprave, a radovi bi trebalo da budu završeni za nekoliko dana.

Prostor nekadašnjeg Doma omladine, sada skupštinske sale, pogodan za uvežbavanja i probe različitih kulturno umetničkih društava, koja opet okupljaju mlade, sada se može koristiti tokom cele godine. Da bi se u to uverili, predstavnici novopazarske Kancelarije za mlade zajedno sa predstavnicima Uprave grada i gradskih institucija sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem na čelu, obišli su radove koji su u završnoj fazi.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović izrazio je zadovoljstvo što je sala Doma omladine prvi put zagrejana. On je rekao da je Kulturni centar uradio projekat a da je Grad Novi Pazar finansijski pomogao u realizaciji.

”Zaista je ovo velika stvar jer se ova prostorija sada može koristiti tokom cele godine. Iz nepoznatih razloga ranije je govoreno da na ovaj način ne može grejanje da se uradi, ali ipak i to smo uradili”, rekao je gradonačelnik Mahmutović.

Kako je istakao direktor Kulturnog centra Husein Memić, projekat je od posebnog značaja, ne smo za kulturne institucije već i za grad Novi Pazar i sve građane. On je zahvalio gradonačelniku na podršci i istakao da je još potrebno uraditi ventilaciju i okrečiti prostorije.

Memić je takođe podsetio na značaj novopazarskog Kulturnog centra čiji kvalitet u infrastrukturnom ali i u programskom smislu sve više prepoznaju kulturne institucije u našoj zemlji pa i šire.

Exit mobile version