Gradsko vijeće usvojilo budžet Novog Pazara za 2021. godinu

Jedan od najvažnijih dokumenata jednog grada – budžet za narednu godinu, usvojen je na sjednici Gradskog vijeća Novog Pazara. Pred vijećnicima su se našle i odluke o trećem rebalansu budžeta za tekuću godinu, kao i odluka o dodjeli stipendija najboljim studentima Novog Pazara.

Gradski vijećnici danas su razmatrali i donijeli niz važnih odluka. Novim rebalansom budžeta za ovu godinu zadržan je iznos koji je prvobitno i planiran i to zahvaljujući sredstvima Vlade koja su se slila u gradsku kasu, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

-BIŠEVAC: BUDŽET REALAN I PO MJERI GRAĐANA-

Vijećnici su usvojili i Nacrt budžeta za narednu godinu, Gradska uprava je planirala da se u gradsku kasu tokom sledeće godine slije nešto iznad 3,1 milijardi dinara. “Budžet je zasnovan na realnim prihodima, projektovan po meri građana, a nisu predviđena nikakva kreditna zaduženja”, istakao je Biševac.

Današnjom odlukom Grad je potvrdio i nastavak brige o mladosti i obrazovanju. Usvojena je između ostalih i odluka o stipendiranju 73 najbolja studenata sa teritorije Novog Pazara.

Usvojene odluke će se kako zakon nalaže, vrlo brzo naći pred odbornicima novopazarske  Skupštine.

A. N.

Foto: S. Ž.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO