Gradsko veće o infrastrukturi, humanosti i bezbednosti

Novi Pazar – Na današnjem zasedanju većnici Novog Pazara doneli su niz značajnih odluka, koje se tiču izgradnje infrastrukturnih objekata u našem gradu. Osim rebalansa plana javnih nabavki, doneta je odluka o pružanju pomoći pordici Rupić, kojoj će Grad obezbediti smeštaj, a razmatrano je i pitanje bezbednosti dece u saobraćaju. Po tom pitanju Gradsko veće je naložilo Savetu za saobraćaj da sačini plan postavljanja ležećih policajaca, prvenstveno u zonama pored škola.

Prema rečima člana Gradskog veća, Mirsada Jusufovića, rebalansom plana javnih nabavki definisano je da se u toku ove godine urede parking i platoi kod solitera na autobuskoj stanici i ispred prve crvene zgrade u naselju Jalija.

Novi trotoari će biti izgrađeni u ulici 37. sandžačke divizije na potesu od hotela Vrbak ka obdaništu i ispred novoizgrađene osnovne škole Meša Selimović.

U naselju Mur će biti asfaltirane dve nove ulice ukupne dužine 530 metara kao i jedan od krakova Zlatiborske ulice, a u okviru sportskog kompleksa Šutenovac biće uređena trim staza i tribine.

Ulica Šabana Koče će dobiti potpuno novi asfalt na potesu od Zavoda za zapošljavanje do škole Bratstvo a biće uređeni i kraci Kačaničke i ulice Save Kovačevića.

Ove godine će takođe biti asfaltirana i deonica puta u dužini od 1200 metara od nove džamije ka Sitniču kao i 800 metara u samoj Požegi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO