Gradsko veće Novog Pazara donelo odluku o stipendiranju najboljih studenata

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je odluka o raspisivanju Konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima iz Novog Pazara.

Šef kabineta gradonačelnika Samir Lekić je izjavio da Novi Pazar nastavlja da ulaže u obrazovanje mladih, koji su, kako je nagalasio, budućnost ovog grada.

“Reč je o konkursu koji, sada već tradicionalno, grad raspisuje kako bi podržao najbolje studente. Novi Pazar je jedan od retkih gradova u Srbiji koji mladima pružaju ovakav vid podrške. Pospešivanje obrazovanja u gradu je naše trajno opredeljenje i sve mere koje donosimo imaju za cilj da kvalitet obrazovanja podignu na veći nivo”, poručio je Lekić.

Konkurs će trajati do kraja oktobra ove godine i biće objavljen gradskom na sajtu odmah po raspisivanju, o čemu će javnost biti uredno obaveštena.
Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti iz Novog Pazara koji studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu izgubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina stidija i postigli prosečnu ocenu najmanje 9 (devet). Na ovaj konkurs se mogu prijaviti studenti od druge do završne godine osnovnih studija. Studenti bez oba roditelja imaju pravo da budu posebno rangirani, jer za njih ne važi uslov prosečne ocene.

Grad iz godine u godinu stipendira sve veći broj studenata i prema rečima Lekića, broj stipendista će ove godine zavisiti od broja prijavljenih kanditata koji ispunjavaju uslove konkursa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO