Gradski stadion u Novom Pazaru spreman za VAR tehnologiju

NOVI PAZAR – Uspešno je odrađena provera VAR sistema na Gradskom stadionu u Novom Pazaru , očekuje se da već u toku nedelje stigne zvanična potvrda da je i stadion FK Novi Pazar licenciran za odigravanje mečeva sa VAR tehnologijom.

Predstavnici FSS, Sudijske organizacije i TV Arena sport prisustvovali su kontrolnoj utakmici odigranoj danas u Novom Pazaru između mlađih selekcija fudbalskog kluba Novi Pazar, te su na licu mesta u nekoliko navrata proveravali funcionisanje ovog sistema.

Za potrebe VAR sistema, na zapadnoj tribini ‘Gradskog stadiona’ su postavljene dve dodatne platforme za kamere, a u istu svrhu će se koristiti i jedna pokretna platforma na istočnoj tribini.

Zajednički zaključak je da su svi pripremni radovi koje je obavio FK Novi Pazar urađeni besprekorno, pozicije za kontrolne kamere izgrađene su na propisan način, komunikacija sa kontrolnom sobom u fudbalskom centru u Staroj Pazovi na samom meču funkcionisala je bez problema, te će se utakmice Superlige u narednoj sezoni na Gradskom stadionu igrati uz primenu VAR tehnologije.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO