Gradske vlasti vode brigu o djeci, podijeljeno 1550 paketa pribora

Iz budžeta grada Novog Pazara kupljeno je preko 1.550 kompleta školskog pribora koji je juče podjeljen novopazarskim prvacima. Pored tih tradicionalnih poklona, grad Novi Pazar je od juče počeo da uručuje po 5.000 dinara jednokratne pomoći povodom početka školske godine djeci bez roditeljskog staranja, samohranim roditeljima i roditeljima djece sa teškoćama u razvoju.

Od 2015. godine iz budžeta grada Novog Pazara svake godine se izdvaja sve više novca za obrazovanje. Prvobitnom odlukom za ovu godinu u budžetu je bilo planirano da se za unapređenje obrazovanja izdvoji 176 miliona dinara, odnosno 113 miliona za osnovne i 63 miliona dinara za srednje škole. Rebalansom budžeta prije mjesec dana za školstvo je namenjeno skoro 220 miliona dinara, od čega će za osnovne škole biti utrošeno 146 miliona, a za srednje 74 miliona.

Jednokratna pomoć od po 5.000 dinara opredjeljena je za oko 600 đaka osnovnih i srednjih škola, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Podsjetimo, na polju obrazovanja Gradska uprava Novog Pazara stipendira i najbolje studente državnih univerziteta. Novčano Grad nagrađuje najbolje đake genracije, te one koji su osvojili neko mjesto na republičekim i međunarodnim takmičenjima, kao i njihove nastavnike. Poklonima i posebnim prijemom Grad obilježava i odlazak u penziju prosvjetnih radnika.

A. Ni.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO