Naslovna Sandžak Novi Pazar Gradska uprava i lokalni privrednici pomažu oporavak fabrike “Tahirović”

Gradska uprava i lokalni privrednici pomažu oporavak fabrike “Tahirović”

0

Danas je u sali Kulturnog centra, na inicijativu Gradske uprave održan sastanak sa privrednicima ovog kraja. Tema sastanka je bila pomoć kompaniji Tahirović, koja je u požaru pretrpela ogromnu štetu!

Sastanak je vodio gradonačelnik, Meho Mahmutović a sastanku se odazvao veliki broj privrednika iz našeg kraja, kao i predstavnici Privredne komore Kraljeva. Gradonačelnik je naglasio da je Novi Pazar oduvek bio poznat kao grad solidarnih i humanih ljudi, a ovo je još jedna prilika gde to treba dokazati. Kompanija Tahirović je stabilna firma koja zapošljava oko 100 radnika i treba im pomoći da što pre stanu na noge. To je firma koja je poznata po kvalitetu, što dokazuje veliki broj priznanja dobijenih kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Na zadnjem Gradskom veću doneta je odluka o pružanju pomoći fabrici nameštaja „Tahirović“. Podrška podrazumeva oslobađanje kompanije od dugova na ime lokalnih taksi za tekuću 2013. godinu. Grad će takođe ustupiti svu potrebnu raspoloživu mehanizaciju javnih preduzeća, za potrebe sanacije stanja na terenu.

Sastanak je bio više nego uspešan, privrednici su obećali pomoć, neki novčanu a neki pomoć u materijalu, ali više o tome u narednim danima. Svi su se složili da Tahirovićima treba pomoći, a svako će doprineti u skladu sa svojim mogućnostima.

Ne sumnjamo da će Novi Pazar ponovo pokazati svoju humanost i pomoći ovim vrednim ljudima i velikim preduzetnicima da se vrate na staze stare slave.

U akciju pomoći fabrici nameštaja “Tahirović” se mogu svi uključiti, otvoren je poseban žiro-račun na koji se mogu uplatiti sredstva. Broj računa je 250-4020000295030-17

Exit mobile version