GRADSKA UPRAVA: Divlji objekat koji gradi Zukorlić nije bezbedan za prolaznike!

Novi Pazar – Gradska uprava grada Novog Pazara i nadležne inspekcijske službe ne mogu garantovati bezbednost objekta divlje gradnje na gradskom trgu. Građevina apsolutno nije bezbedna uzimajući u obzir ono što se moglo videti u toku izgradnje.

Objekat koji se radi nema potrebnu projektnu dokumantaciju, a to znači da se nisu urađeni statički proračuni i kontrola istih, kao ni kontrola izvođenja radova. Na ovom gradilištu imamo situaciju da, umesto potrebne dokumentacije, investitor radova Muamer Zukorlić šeta po gradilištu i rukom pokazuje gde hoće stubove, a gde prozore.

Ovo je posebno nedopustivo, imajući u vidu da je objekat na javnoj površini gde je velika frekvencija prolaznika, pa samim tim opasnost od urušavanja objekta, sa katastrofalnim i tragičnim posledicama, zbog neodgovorne izgradnje je utoliko veća. Propisi i standardi su tu da zaštite ljude, njihove živote i imovinu, a svako njihovo kršenje i zaobilaženje je na štetu građana.

Odgovornost za eventualne posledice je na investitoru i izvođaču radova, ali svakako da veliki teret pada i na republičke institucije, policiju i tužilaštvo, koje su potpuno zakazale u svojoj obavezi da zaštite naše sugrađane. Zbog svega toga,

Gradska uprava grada Novog Pazara ima obavezu da građane upozori na potencijalnu opasnost koja je nastala izgradnjom divljeg objekta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO