Gradska toplana spremno dočekuje novu grejnu sezonu

Gradska toplana obavila je remont grejnog sistema tokom letnjih meseci, nabavljene su dovoljne količine energenata, pa korisnici mogu očekivati još jednu urednu grejnu sezonu. Iz ovog javnog preduzeća apeluju na građane koji nisu izmirili svoje obaveze da to što pre učine, jer, kako najavljuju, od oktobra počinje primena prinudne naplate. Inače, značajna informacija je i da cena grejanja, formirana još 2013. godine, ostaje nepromenjena i u predstojećoj sezoni.

Prema rečima direktora Gradske toplane u Novom Pazaru Vladana Marinkovića, obavljene su sve neohodne priprema za nesmetan start prestojeće grejne sezone. Fukcionalne probe daljinskog grejanja, kako se najavljuje, sprovodiće se u periodu od 1. do 10. oktobra.

”Probe podrazumevaju proveru rada kotlarnice i toplane, funkcionalnost toplovodne mreže, toplovodnih grejnih stanica i pojedinih grejnih instalacija, a sve u cilju što bolje pripreme za predstojeću grejnu sezonu”, rekao je Marinković. Istakao je da ni nabavka energenata neće biti problem, jer su već ugovorene dovoljne količine.

Za nesmetano funkcionisanje preduzeća, potrebno je i da građani redovno izmiruju svoje obaveze, u suprotnom, najavljuje Marinković, sledi prinudna naplata.

”JKP Gradska toplana će u toku oktobra  pokrenuti postupak prinudne naplate u slučajevima korisnika koji ne izmiruju redovno svoje obaveze, pa bi apelovao da isti plate, kako bismo izbegli dodatne troškove izvršitelja, advokatske i sudske troškove koji slede u tom slučaju”, upozorava Marinković.

Dobra vest za sve korisnike usluga Gradske toplane je da ni u predstojećej sezoni cena grejanja neće biti povećana i iznosiće 112 dinara po metru kvadratnom za građane, a 336 dinara za pravne subjekte.

M.J.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO