Gradonačelnik sa sampionima – Biševac na treningu KBS Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetio je trening novopazarskih kik-boksera, koje predvodi trener Husein Dupljak, a čija je takmičarka Ajla Lukač prošlog vikenda osvojila zlatnu medalju na Svetskom kupu u Budimpešti.

“Do medalje nije lako doći ni na domaćim takmičenjima, a ono što su napravili zlatne Ajla Lukač i Saida Bukvić, te bronzani Sedad Bukvić u Budimpešti predstavlja novi podvig u nauspešnijoj godini novopazarskog sporta”, rekao je Biševac.

On je istakao da mladi borci treba da se ugledaju na starije kolege i da krenu njihovim stopama.

“Znamo koliko je odricanja potrebno da bi se stiglo do velikih rezultata. Naša je obaveza da podržimo ovakve klubove i sportiste, koji su najbolji ambasadori Pazara i Srbije”, dodao je Biševac.

Osim gradonačelnika, kik-boksere je obišao i direktor ovdašnjeg Sportskog saveza Emir Mehmedović.

“O kolektivu poput Kluba borilačkih sportova Novi Pazar ne treba trošiti reči. Trener Husein Dupljak mnogo je uradio na popularizaciji kik-boksa”, ocenio je Mehmedović.

Ajla Lukač je priznala da joj je zlatna medalja u lou-kiku do 56 kilograma iz Budimpešte jedna od najdražih u dosadašnjoj karijeri.

“Daću sve od sebe da budem zlatna i na Prvenstu Evrope. Ta medalja biće mi još draža”, rekla je Lukač.

Trener Husein Dupljak je istakao zrelost i kvalitet borbi Ajle Lukač na takmičenju u Mađarskoj.

“Radila je sjajno, od kretanja, preko udaraca i ostalih segemenata. Hvala gradonačelniku i direktoru Sportskog saveza što nas podržavaju”, kazao je Dupljak

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO