Srijeda, 5 Oktobra, 2022
NaslovnaSandžakGradonačelnik sa grupom “Prijatelji Sandžaka” o novim projektima

Gradonačelnik sa grupom “Prijatelji Sandžaka” o novim projektima

meho_poseta_pendik

Predstavnici Novog Pazara i Prijepolja boravili su proteklih nekoliko dana u Turskoj, u zvaničnim posetama istanbulskim opstinama Bajram Paša i Ejup. Delegacija iz Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem, sastala se sa predstavnicima grupe Prijatelji Sandžaka, koja poslednjih godina u sandžačkim opštinama realizuje niz projekata. Dogovorena je saradnja na projektima, kao i detalji oko održavanja tradicionalnih manifestacija kao što su kolektivni sunet i kolektivno venčanje. Dve Sandžačke opštine posetiće predsednik AK partije za Istanbul Aziz Babuš, čiji je dolazak najavljen za septembar.

Predsednik grupe Prijatelji Sandžaka Salih Akgul, organizovao je za goste radni doručak, kome su prisustvovali i predsednik GO vladajuće AK partije, poslanici Narodne skupštine, predsednici opština, derneka, te privrednici i državni službenici.

Delegacija iz Sandžaka je, u okviru posete Turskoj prisustvovala i ceremoniji otvaranja najvećeg poslovnog centra u Turskoj, rame uz rame sa premijerom Turske Redžepom Taipom Erdoganom, u čijem društvu su bili ministar trgovine Republike Turske Hajati Jazidži i unutrašnjih poslova Muamer Guler.

Saradnja između Srbije I Turske, očigledno poboljšanje odnosa između dve zemlje kao I odnos zemlje domaćina prema sandžačkom region I narodu koji na tom prostoru živi, samo su neke od tema o kojima je, gostujući na turskoj Tek Rumeli televiziji, govorio gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.

Delegacija je posetila i uspešnog privrednika Muzafera Guneša, vlasnika jedne od najvećih fabrika za preradu mleka I proizvodnju mlečnih proizvoda. Guneš je na našim prostorima poznat I kao predesednik federacije udruženja Bošnjaka u Turskoj.

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO