Gradonačelnik Novog Pazara glasao za fotografiju godine AA

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac glasao je za najbolje fotografije reportera Anadolu Agency (AA) za 2021. godinu.

Prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac kaže da je sa zadovoljstvom pogledao fotografije koje su u njemu probudile jake i najdublje emocije. Glasao je, ističe, na osnovu prvog utiska koji su fotografije ostavile na njega, a odabir nije bio ni malo lak, dodao je Biševac. Izrazio je želju da sve fotografije koje su ušle u najuži izbor, budu nekada izložene u novopazarskim galerijama.

U kategoriji “Vest” Biševac je glasao za fotografiju “Ramazanski bajram u Gazi pod stalnim izraelskim vazdušnim napadima” autora Alija Jadallaha. Na fotografiji je snažna reakcija Palestinke dok spasioci tragaju za preživelima ispod ruševina zgrada, uništenih izraelskim raketnim napadima iz vazduha.

Fotografija “Suze radosnice”, u kategoriji “Život”, dobila je glas gradonačelnika Biševca. Na fotografiji, autora Ismaila Kaplana, prikazana je 75-godišnja Nadime Demirbas koja uplakana drži plišanog medu a kojeg je dobila kao poklon tokom bajramske podele za seosku decu, u turskoj provinciji Kars.

Gradonačelnik Biševac, koji je 1989. godine bio vicešampion nekadašnje Jugoslavije u boksu i najbolji sportista Novog Pazara te iste godine, u kategoriji “Sport” glasao je za fotografiju “Snovi otporni na rat”, autora Muhammeda Saida. Na fotografiji su prikazani trener Devvara i njegovi učenici, kako održavaju trening u porušenoj zgradi tokom napada Asadovog režima u Alepu.

Glasanje za najbolje fotografije trajaće do 31. decembra. U najužem izboru za priznanja u okviru jubilarnog desetog takmičenja koje organizuje AA nalazi se 26 fotografija u kategoriji “Vest”, u najužem izboru u kategoriji “Život” 24 i u kategoriji “Sport” 17 fotografija.

AA/A.N.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO