Gradonačelnik Mahmutović primio predstavnike OEBS-a

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima primio je danas gospodina Dejvida Bizmarka i g-dina Dejvida Godfrija, predstavnike dugoročne misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) zadužene za posmatranje parlamentarnih izbora u Republici Srbiji koji će biti održani 16.03.2014. godine.

U današnjem susretu predstavnici Posmatračke misije OEBS-a izrazili su interesovanje za organizaciju izbornog procesa sa posebnim osvrtom na njegov bezbednosni aspekt.

Gradonačelnik Mahmutović je, sa svoje strane, posebno naglasio značaj regularnosti izbornog procesa, kao preduslova za fer i demokratske izbore. S obzirom na aktuelnu političku situaciju, on se, izmedju ostalog, osvrnuo na osetljivost pitanja bezbednosti, ukazavši na odgovornost svih učesnika izbora i neophodnost vodjenja pozitivne izborne kampanje.

Imajući u vidu navedeno, Mahmutović je uputio poziv Posmatračkoj misiji OEBS-a da pažljivo prati odvijanje parlamentarnih izbora 16. marta 2014. godine, uz dogovor da ostanu u radnom kontaktu.

sandžakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO