Gradonačelnik i predsiednica Skupštine grada Novog Pazara obišli povređene u požaru

Gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima obišao je stanare zgrade Bor, svjedoke stravičnog požara, koji je odneo ljudske živote. Biševac je tom prilikom izjavio da je grad pogodila velika tragedija, da predstavnici gradske vlasti saučestvuju u boli porodica žrtava, te zamolio pojedince da ne koriste priliku za prikupljanje jaftinih političkih poena, jer požar, gde su ljudili izgubili život nije prilika za to.
Stanari zgrade Bor ogorčeni radom Vatrogasne jedinice u Novom Pazaru, koji su kako kažu neopremljeni došli na teren da gase veliki požar. Današnje jutro pamtiće dok su živi, jer je prizor bio jeziv. Kažu da su vatrogasci mogli da učine više.
Jasmin Feković, učestvovao je zajedno sa mnogim komšijama u gašenju požara. Kažu da vatrogasci nisu hteli ni da ih upute kako da pomognu sve su radili sami, ugrozili svoje živote, ali se vatra širila brzo. Dodaju da je vatrogasnoj jedinici nedostajala adekvatna oprema za gašenje.
Građani su gradonačelnika Nihata Biševca upoznali kako se sve odvijalo, rekli da su vatrogasci amaterski postupili, što je je rezultiralo gubitkom ljudskih života. Ogorčeni su na rad Vatrogasne službe.
Gradonačelnik Biševac kaže da predstavnici lokalne valsti saučestvuju u boli porodica žrtava, te rekao da je u jutarnjim tatima grad pogodila velika tragedija, a gubitci su nedoknadivi.
„Nenadoknadiv je ljudski gubitak koji smo danas pretrpeli kao grad i kao pojedinci. To je najteže. Učestvujemo u boli porodica žrtava ali moram reći da je žalosno što pojedinci i ovakve događaje koriste za prikupljanje jeftinih političkih poena, kazao je obilazeći mesto požara gradonačelnik Nihat Biševac. On je istakao da je evidentna i velika je i materijalna šteta nastala usled požara, ali da će grad onima čiji su stanovi uništeni u stihiji pomoći i nadoknaditi materijalni gubitak.
O tragediji za cijeli grad govorila je i predsednica Skupštine Ifeta Radončić, ističući da se oseća se izuzetno neprijatno, ali i postavljajući jasna pitanja nagležnima:
„Šta radi vatrogasna služba, šta radi milicija? Da li su državni organi sproveli sve aktivnosti predviđene odlukom koju je donijela Skupština u aprilu 2017., o stanju bezbednosti i merama koje treba da se preduzmu na obezbeđivanju sigurnosti građana Novog Pazara. Lokalna samouprava je zainteresovana da pomogne u osposobljavanju vatrogasne stanice.Kada smo se našli u ovakvoj situaciji ispostavilo se da novopazarski vatrogasci nemaju opremu, nemaju ništa. Moram reći da sam zgrožena odnosom državnih organa prema lokalnoj samoupravi, prema građanima Novog Pazara i pitanju njihove zaštite. Da li smo mi došli u situaciju da nam Raška sa 20 000 stanovnika pritekne u pomoć sa kompletnom opremom, a da vatrogasna u Novom Pazaru tu opremu nema“, istakla je predsjednica lokalne Skupštine.
Gradonačelnik Nihat Biševac obišao je Novopazarku, na odeljenju intezivne njege u Novom Pazaru, koja je zadobila teške opekotine u požaru, koji je jutros zahvatio Bor zgradu u Ulici Rasima Halilovića.

Podsjećamo, grad Novi Pazar je samoinicijativo u ovoj godini izdvojio 3 miliona dinara za opremanje i pomoć vatrogasnoj jedinici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO