Gradonačelnik Biševac ugostio Saidu Bukvić

NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je kik-bokserka Saida Bukvić osvajanjem šeste zlatne medalje na šampionatima sveta, a četvrte u seniorskoj konkurenciji, potvrdila da je sportistkinja svetske klase.

“Čestitam Saidi, koja je navikla ljubitelje borilačkih sportova na zlatne svetske medalje. Poznato je da je uvek teže odbraniti nego prvi put osvojiti trofej i to može samo mali broj vrhunskih sportista. Ona je ta klasa”, rekao je Biševac na prijemu u čast Saide Bukvić u gradskoj upravi.

On je naveo da je za uspeh u sportu potrebno mnogo rada i odricanja, kao i da je Novi Pazar u obavezi da podrži sportiste.

“To se posebno odnosi na one vrhunske, poput Saide. Uz nju je i brat Sedad, koji je bio odličan kik-bokser, a sada je trener. Ponosmo smo na rezultate Saide Bukvić. Sportisti su još jednom potvrdili da su najbolji ambasadori grada i države”, dodao je Biševac.

Saida Bukvić je prvu svetsku titulu u lou-kiku do 52 kilograma osvojila u konkurenciji mlađih juniorki 2012. u Bratislavi, a potom je 2014. u Riminiju bila najbolja juniorka planeta.

Ona je kao seniorka trijumfovala na šampionatima sveta u Beogradu 2015, Budimpešti 2017, Sarajevu 2019. i krajem prošle sedmice u Lidu di Jezolu.

“Imala sam tri teška meča u Italiji i tri pobede. Ovo mi je najdraže zlato jer sada se radi o olimpijskom sportu. Zahvalna sam gradu i gradskim institucijama zaduženim za sport, koji su uvek uz mene”, rekla je Bukvić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO