Naslovna Sandžak Novi Pazar Gradonačelnik Biševac sa delegacijom Mađarske o potencijalima novopazarskog kraja i saradnji

Gradonačelnik Biševac sa delegacijom Mađarske o potencijalima novopazarskog kraja i saradnji

gradonacelnik-bisevac-sa-delegacijom-madjarske-o-potencijalima-novopazarskog-kraja-i-saradnji

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa predsatavnicima Privredne komore Mađarske. Delegaciju, koja je prvi put posetila naš grad predvodili su predsednik Komiteta za Zapadni Balkan, Atla Galamboš i počasni konzul Mađarske u našoj zemlji prof. dr Milan Radunović.

„Gostima su predstavljeni lokalni potencijali i izazovi. Njihovo iskustvo je za nas dragoceno i želeli smo da ih upoznamo sa mogućnostima uspostavljanja partnerstva u obrazovnom, sistemu infrastrukture i vodosnabdevanja preduzetništva, kulture. Predočili smo konkretne projekte čija će realizacija doprineti boljem kvaitetu života građana. Ovo je prvi u nizu predviđenih susreta i očekujemo plodonosnu saradnju sa Privrednom komorom Mađarske. Gostima zahvaljujemo na izraženom interesovanju da podrže razvoj Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac nakon sastanka.

Predsednik Komiteta za Zapadni Balkan, Atila Galamboš, je čovek čije je iskustvo dragocaneno za lokalne zajednice a, prema njegovim rečima Novi Pazar je zajednica sa mnogo potencijala i izraženih specifičnosti.

„Zaista me raduje mogućnost da razgovaramo o mnogim važnim stvarima i da identifikujemo polja saradnje. Vrlo brzo ćemo precizno pobrojati sve ideje i oblasti oko kojih ćemo sarađivati, uz želju da jasno definišemo ideje koje će najbrže biti realizovane. Poziv da nas gradonačelnik poseti u Budimpšeti je otvoren a naša Privredna komora već ima saradnju sa nekim gradovima i opštinam u Srbiji. Novi Pazar je posebo mesto u kome prepoznajem mnogo uloženog rada i znam da je pred nama dobra saradnja kroz praktične, konkrete rezultate a ne birokratski“, poručio je Galamboš.

Delegacija je nakon satanka u Gradskoj uprai posetila Osnovnu školu „Rifat Burdžević Tršo i gradski stadion.

indeksonline.rs

Exit mobile version