Gradonačelnik Biševac: Rekordna godina po ulaganjima

”Ovo je rekordna godina po ulaganjima”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac danas za skupštiniskom govornicom,

Biševac je, govoreći o budžetu i kreditnom zaduženju kazao da je kreditno zaduženje smanjeno u odnosu na ranije planirano zbog većeg prihodovanja i istakao da će sredstva iz kreditne linije biti namenjena za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, asfaltiranje i izgradnju puteva.

Podsetio je na kapitalne projekte, izgradnju Kliničko bolničkog centra, za koji je raspisan tender. Taj posao vredan je 45 miliona evra, a u njegovo opremanje biće uloženo 30 miliona. Podsetio je i na projekat rekonstrukcije škole Desanka Maksimović i fuskulturne sale, u vrednosti od pet miliona evra.

”Naša je politika politika ulaganja u obrazovanje. Sagledavamo situaciju sa terena, i nastojimo da odgovorimo svim zahtevima i potebama” poručio je Biševac.

Istakao je da je Novi Pazar, rekonstrukcijom škole Bratstvo dobio najmoderniju školu u zemlji i naglasio da se ulaže u poboljšanje uslova i u drugim školama. U školi Vuk Kardžić urađena je fasada, a ta će škola od ove godine biti priključena na gradsko grejanje. Problemi sa grejanjem, prelaskom na pelet i izradnjom novih kotlarnica biće rešeni u brojnim školama.

Biševac je najavio i izgradnju novog vrtića kod škole Bratstvo i posebno naglasio da lokalna samouprava izdvaja posebna sredstva za prevoz dece do izdvojenih, seoskih škola, pored sredstava koja su ugovorom predviđena za prevoz đaka.

Govoreći o drugim, infrastrukturnim projektima, Biševac je posebno naglasio značaj rekonstrukcije puta Novi Pazar-Tutin, te puta Novi Pazar-Raška.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio je odbornicima opozicije na, kako je rekao, konstruktivnim predlozima i kritikama.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO