Gradonačelnik Biševac obišao manastir Sopoćani

NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov zamjenik Igor Novović i njihovi saradnici razgovarali su danas sa starešinom manastira “Sopoćani”, ocem Teoktistom, nakon požara koji je izbio juče nešto posle 16 časova u borovoj šumi iznad konaka tog manastira.

Gradonačelnik je posetu manastiru “Sopoćani” organizovao kako bi od sveštenstva čuo o događaju i požaru koji je juče izbio u blizini konaka tog manastira. Ovom prilikom dogovorena je dalja saradnja i realizacija projekata koji će za cilj imati očuvanje i negovanje, kako je konstatovano, ionako dobrih međuvijerskih odnosa, te ih podići na još veći nivo.

Podsećamo, pripadnici novopazarske vatrogasne jedinice lokalizovali su požar koji je izbio oko 17 časova kod manastira Sopoćani gde je gorela šuma i nisko rastinje u bilizini konaka manastira.

Povređenih nije bilo, potvrđeno je tom prilikom za indeksonline iz Policijske uprave Novi Pazar.

Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da lokalizuju vatru koja je pretila da se proširi na obližnje objekte manastira.

“U 17.15 časova stigla je dojava da gori nisko rastinje u šumi u blizini konaka manastira Sopoćani. Požar je lokalizovan u 17.35 a uviđaj je i dalje u toku” – rečeno je našem portalu iz Policijske uprave.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je uzrok požara ljudski faktor, ali istraga će utvrditi okolnosti pod kojima je do požara došlo.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO