Gradonačelnik Biševac: Novoizgrađeni put uslov napretka

Novoizgrađeni put je osnovni uslov napretka Sandžaka, Novog Pazara i Tutina – rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Istakao je da se u putnu infrastrukturu nikada nije ulagalo kao predhodnih godina, te najavio da će takav trend biti nastavljen. Govoreći o infrastrukturnim i drugim kapitalnim projektima, bitnim za razvoj Novog Pazara ali i čitave regije, Biševac je kazao da će se sa ulaganjima nastaviti i ubuduće.

Biševac je podsetio na brojne projekte čija realizacija je u toku. On je kazao da je raspisan tender za građevinske radove za Klinički centar u vrednosti od 45 miliona evra, a u opremu će biti uloženo više od 30 miliona.

Biševac je naglasio da je vrednost započetih poslova i projekata u Novom Pazaru veća od 150 miliona evra. Svi ti projekti, kazao je, značajni su za razvoj Novog Pazara, a u značajnom iznosu sredstva za njihovu realizaciju obezbedila je Vlada Republike Srbije.

Biševac je podsetio da će ove grejne sezone početi sa radom toplana na biomasu u čiju izgradnju je uloženo sedam miliona evra. Kazao je da je počela realizacija rekonstrukcije važne saobraćajnice od Novog Pazara prema Raški u vrednosti od 12 miliona evra, te da je završen tender za Osnovnu školu ”Desanka Maksimović” u čiju izgradnju će biti uloženo oko pet miliona evra. Milion evra biće uloženo u izgradnju Regionalnog Smart city centra, a prema rečima Biševca, za više novih projekata raspisani su tenderi, pa je Novi Pazar, naglašava, jedno veliko gradilište. Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac istče da su uprkos ekonomskoj krizi ulaganja kako od strane države, tako i lokalnih privrednika, velika.

Sa gradonačelnikom Biševcem razgovarala je urednica informativnog programa RTV Novi Pazar Senada Kalić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO