Gradonačelnik Biševac i ambasador Bratu razgovarali o rezultatima i budućoj saradnji

U prvoj zvaničnoj posjeti Novom Pazaru boravio je šef Misije OEBS, Jan Bratu. Sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, njegovim zamjenikom, Igorom Novovićem i njihovim saradnicima, razgovarao je o realizovanim zajedničkim aktivnostima i nastavku saradnje.

Domaćini su goste upoznali sa svim aktuelnostima i rezultatima zajednički realizovanih aktivnosti.

“Zahvalili smo ambasadoru Bratuu i kompletnom timu Misije OEBS u Srbiji na odličnoj saradnji i izuzetnom doprinosu našim aktivnostima. Zbog naših građana planiramo unapređenje saradnje i realizaciju projekata od velike važnosti za našu zajednicu”, rekao je grdaonačelnik Biševac.

Ambasador Bratu istakao je da je tokom sastanka bilo riječi o popisu stanovništva naredne godine. Gradonačelnika je upoznao sa stavom Misije OEBSA, a to je da je važno da svaki građanin učestvuje na popisu stanovništva, jer od toga zavisi i raspodjela sredstava. Govorilo se i o drugim važnim temama

„Sa gradonačelnikom i njegovim zamjenikom sam razgovarao i oni su me izvjetsili o nekim izazovima sa kojima se Novi Pazar suočava. Naglasio sam tokom razgovora da će opredjenjenje OEBS-a biti nastavak saradnje i realizacija projekata u saradnji sa gradom Novim Pazarom. Naš fokus je na mladima, želimo da podržimo stručno usavršavanje mladih ljudi i naša podrška će biti usmjerena ka ženskoj odborničkoj mreži“, rekao je šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu.

Lokalna samouprava do sada je sa Misijom OEBS-a u Srbiji realizovala mnoge projete i tako je značajno unaprijeđen rad i pružanje usluga.

A. N.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO