GRADONAČELNIK BIŠEVAC: Bespravna gradnja i manipulacije su direktna šteta na račun građana

Novi Pazar – Komentarišući sve učestalije medijske nastupe Muamera Zukorlića, inspirisane težnjom da na račun Gradske uprave iznosi neistine i manipuliše javnošću, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da “Muamer Zukorlić, iznošenjem neistina na račun Uprave i ministra Rasima Ljajića, još uvek živi u izbornoj kampanji”.

“Izgleda da Zukorlić ne može da se pomiri sa tim da je na poslednjim izborima izgubio, da su građani svojim glasovima poverenje dali Sandžačkoj demokratskoj partiji, kojoj je stavljeno u amanet da naredne četiri godine upravlja gradom”.

Najaktuelnije i po građane Novog Pazara najbolnije pitanje u poslednjih nekoliko dana jeste I divlja gradnja u srcu grada, iza koje, manipulišući verskim I nacionalnim osećanjima građana, takođe stoji Muamer Zukorlić. Gradonačelnik Nihat Biševac, u intervjuu datom Televiziji Novi Pazar, podseća da gradske službe svima koji uredno podnesu zahtev i potrebnu dokumntaciju, izdaje dozvolu za gradnju, u skladu sa Urbanističkim planom.

“Islamska zajednica nikada nije predala zahtev za izdavanje građevinske dozvole. Zato ih pozivam da dođu u Gradsku upravu gde će im se izaći u susret, kako bi u skladu sa zakonskim propisima dobili građevinske dozvole za svoje objekte”.

Sve procedure za izdavanje građevinskih i drugih dozvola u nadležnosti lokalne samouprave su transparentne i dostupne građanima.

„Mi smo potpuno svesni da je divlja gradnja problem cele zemlje i do sada u Novom Pazaru nije bila prisutna ni više ni manje od ostatka države. Zbog toga država i donosi zakone i regulative koje imaju za cilj da suzbiju divlju gradnju i uvedu postojeće objekte u proces legalizacije. Legalizacija i urbanizacija treba svima nama, da dovede u red naš grad i naše ulice. Od toga samo mi imamo koristi. Ovakvo delovanje Zukorlića ide protiv tih nastojanja. A upravo bi Islamska zajednica i Zukorlić kao narodni poslanik trebalo da budu primer dobrog ponašanja, a ne negativnog ophođenja prema svom gradu“
, kazao je on.


Biševac je komentarišući politikanske navode Zukorlića da “neko izvođačima radova uzima reket”, istakao da se radi o jednoj od mnogo neistina koje Zukorlić govori u medijima.
“Ove godine su po propisima izdate dozvole za izgradnju šest stambenih zgrada na području Novog Pazara. Kontaktirao sam sa izvođačima I investitorima na tim objektima, I odgovorno tvrdim da onoga o čemu Zukorlić govori nije bilo”.
Potezi Muamera Zukorlića, uzurpacija imovine, manipulacija pod plaštom odbrane interesa zajednice idu direktno na štetu građana Novog Pazara, o čemu je gostujući na TVNP govorio I gradonačelnik Nihat Biševac.
“Uzurpiran je Gradski trg građana Novog Pazara I na račun pričeo o Fakultetu za islamske studije upravo na trgu niču restorani, kafići I poslovni prostor. Taj će prostor sigurno biti dodeljen pojedincima za sticanje profita I lične koristi, I ne radi se o proširenju Islamskog fakulteta. Sem gradnje bez dozvole, bahatost I uzurpiranje su još veća šteta po naše sugrađane”.
Prvi čovek Novog Pazara je prezentujući dokaze o svojim navodima, istakao da je Nacionalna služba, čiji je doskorašnji direktor bio upravo gradonačelnik Nihat Biševac, uredno podnela zahtev I dobila rešenje o nadogranji sprata na postojećoj zgradi, 2013. godine. U tom smislu su netačni navodi da se grad u izdavanju dozvola rukovodi dvostrukim aršinima.
“Slično rešenje, takođe po uredno podnetom zahtevu izdato je Višem sudu. Znaju se procedure, postoje pravila koja važe za sve”, zaključio je Biševac podsećajući na opredeljenje gradskih struktura da stvaraju okruženje u kome jednako važi za sve pojedince, pravna I fizička lica, bez obzira da li je reč o ljudima na nekim funkcijama ili ne.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO