Gradonačelnici 18 gradova ptpisnici sporazuma o međuopštinskoj saradnji

NOVI PAZAR – Predstavnici 18 gradova i opština iz sliva Zapadne Morave, među njima i Novi Pazar, potpisali su u Vrnjačkoj Banji sporazum o međuopštinskoj saradnji. Ovaj sporazum obezbeđuje adekvatnu prevenciju i spremnost lokalnih samouprava koje su posebno izložene riziku od poplava, zemljotresa i klizišta, da efikasno reaguju u slučaju katastrofa.

Osim toga, planirano je i formiranje zajedničke službe za poslove civilne zaštite koja će koordinirati merama prevencije i sistemom ranog upozoravanja i reagovanja na teritoriji celog sliva Zapadne Morave na kojoj živi 800.000 građana.

Sporazum je potpisan uz podršku Delegacije Evropske unije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Uz čelnike lokalnih samouprava, potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP u Srbiji, kao i drugi brojni gosti.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO