GRADONAČELIK OBIŠAO RADOVE! Parterno uređenje kod svojborske džamije, namjlađi dobijaju savremeno igralište VIDEO

Realizacijom projekata parternog uređenja Novi Pazar dobija sve veči broj igrališta za djecu, parking mjesta i zelenih površina. Upravo se takvi radovi izvode na platou kod svojborske džamije, gradilište je obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

Naselje Svojbor, jedno od najstarijih u Novom Pazaru promjenilo je izgled za kratko vrijeme, od starog i neuređenog, danas potpuno drugačija slika. Uređen je kej, drveni most zamjenjen je novim funkcionalnim, plato ispred svojborske džamije, sve to svakom putniku koji prolazi kroz ovaj grad ostavlja realan utisak da se Novi Pazar gradi i uređuje.

“Sigurno da je višestruki efekat uređenja ovog dela naselja Svojbor. Kada se radovi okončaju to će puno značiti ovim meštanima a najpre mališanima jer će pored zelenih površina biti uređeno i igralište. Pored ovog, urediće se još šest igrališta a ukupno radovi na svim parternim uređenjima, parkiralištima i igralištima koštali su oko 30 milina dinara. Kada se ti radovi okončaju započeće novi na osam novih lokacija u gradu”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Zadovoljni urađenim su i mještani naselja Svojbor sa kojima smo razgovarali. Parternim uređenjem Novi Pazar dobija i preko 200 novih parking mjesta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO