GRADNAČELNIK ODGVORIO NA INICIJATIVU GRAĐANA! Bedem očišćen! Iz opštine poručuju: Lokalna samouprava je spremna i uvek će saslušati građane koji imaju ideje

Dan nakon što je pokrenuta peticija od strane građana Novog Pazara, pristupilo se uređivanju bedema. O ovom uspešnom poslu, Jasmin Ahmetović, rukovodilac sektora zelenilo JP “Gradska čistoća”, kazao je: „Po naredbi gradonačelnika juče i danas Gradska čistoća pokrenula je akciju i očistila gradski bedem. Sva raspoloživa radna snaga juče je bila aktivna. Otklonili smo 5 traktora smeća, ambrozije, šiblja tako da je bedem od danas očišćen i u funkciji.”

Zavod za zaštitu spomenika je dao uslove Gradu Novom Pazaru za projekat revitalizacije i sanacije gradskog bedema. U skladu sa ovim uslovima, grad je konkurisao u Ministarstvu prosvete za izradu projektno-tehničke dokumentacije i samu realizaciju projekta revitalizacije i sanacije bedema kojim će se urediti prostor. Kako nije bilo prepreke da se i pre odgovora u vezi sa konkursom ministarstava, korov ukloni sa bedema, grad je odgovorio na sugestije građana koji su pokrenuli peticiju, i bedem je očišćen u rekordnom roku.

„Gradska čistoća po nalogu gradonačelnika kompletno je očistila ovaj deo parka, ostalo je da se sklone još tuje i one će biti uklonjene krajem meseca septembra kad je i vreme za presađivanje. Napomenuću da lokalna samouprava nije zapustila i zaboravila ovaj prostor koji je sastavni deo parka i samim tim i projekta. Lokalna samouprava se obratila Zavodu za zaštitu spomenika kultura i dobili smo uslove za sanaciju Kule motrilje, izgradnju letnje pozornice na severnom bastionu i bedem koji je sastavni deo.

Lokalna samouprava je spremna i uvek će saslušati građane koji imaju ideje i da zajedno sagledamo da sve bude što bolje, u cilju ulepšavanja grada.“, rekao je Nermin Bogućanin.

Novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO