Građani za vodu duguju preko 300 miliona dinara

 U letnjem periodu beleži se povećana potrošnja vode koju, na žalost, građani znaju i nenamenski da troše. Iako je, kako ističe direktor JKP”Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković, naplata zadovoljavajuća, dug prema ovom predužeću iznosi oko 300 miliona dinara.

JKP “Vodovod i kanalizacija” uredno građane snabdeva vodom koja je, prema tvrdnjama Nedeljkovića, hemijski i bakteriološki sigurno ispravna, da je ima dovoljno i da su rezervoari uvek puni. Kao mali problem jedino ističe smanjen pritisak i slabije vodosnabdevanje u ovim letnjim mesecima za potrošače u drugoj trećoj  visinskoj zoni a kao razlog navodi jedino povećanju potrošnu.

On ističe da je i pored povećane potrošnje u ovim letnjim mesecima naplata dosta dobra. “Nije ona baš na nekom zavidnom nivou ali mogu reći da u odnosu na prethodne godine stanje sa naplatom sada mnogo bolje”, istakao je Nedeljković. Kaže da je preduzeće na čijem je čelu trenutno od građana potražuje 300 miliona dinara. “Ne nadamo se da ćemo ovo stanje dovesti na nulu, prosto je nemoguće jer su se građani još u prethodnom periodu mnogo zadužili, ali da je naplata bolja – bolja je”, rekao je on. Kao vid pomoći građanima u plaćanju zaostalih dugovanja, izdvojio je reprogram koji ovo preduzeće nudi dužnicima, pa svi koji žele da mogu da podnesu zahtev a reprogram će biti napravljen na određen period otplate u zavisnosti od visine duga.

“U ovim letnjim mesecima, kao i uvek, evidentna je povećana potrošnja vode jer baš u ovom periodu građani pored osnovne potrošnje znaju i nenamenski da je troše tako što peru automobile, prskaju ispred dvorišta a najviše je troše oni koji zalivaju bašte”, kazao je Nedeljković. Ovakav vid nenamenske potrošnje vode može samo da uveća račun potrošaču a apel na građane je da vodu koriste samo za osnovne potrebe, naravno, ukoliko žele da im potrošnja, a samim tim i zaduženje budu manji.

Od nedavno ovo preduzeće korisnicima šalje račune na kućnu adresu tako da mogu imati tačan uvid u potrošnju a i na taj način im je olakšano  plaćanje koje mogu izvršiti elektronskim putem bez odlaska na blagajnu.

B.V.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO