Građani Novog Pazara pozvani na protest putem drustvenih mreža

NOVI PAZAR – U najmanje 30 gradova u Srbiji zakazani su ekološki protesti i blokade saobraćajnica u subotu od 14 sati, a poziv Novopazarcima da se priključe protestima upućen je putem pojedinaca na društvenoj mreži Facebook.

U pozivu se najavljuje blokada saobraćaja na kružnom toku u centru grada, ali se ne navode detalji protesta, niti ko je organizator.

Na kraju, u pozivu se navodi parola “PRAVDA-MAVRIĆ-BAKAN-SKAREP”, što ukazuje da će ekološki protest u Novom Pazaru imati i poruke podrške porodicama Fahrudina Mavrića, Ernada Bakana i Fahrudina Skarepa.

Zbog ubistva policajca Željka Zečevića, 2. marta 2010, godine u mestu Batrage, kod Tutina, Veće Višeg suda u Novom Pazaru, osudilo je na 30 godina zatvora Fahrudina Mavrića. Presudu su potvrdili Apelacioni i Vrhovni sud Srbije. Porodica Fahrudina Mavrića zatražila je novo suđenje, jer je kako kažu, presuda zasnovana na nezakonitim dokazima.

Smrt brucoša Ernada Bakana (19), iz Novog Pazara, nije razjašnjena iako su prošle skoro tri godine od udesa. Ovog momka je 4. marta 2019. godine na pešačkom prelazu, u ulici Cara Dušana, udario tada devetnaestogodšnji Beograđanin Ivan M. Od zadobijenih povreda, Ernad je preminuo posle dva dana.

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Užicu i policajca iz Tutina Raicu Beloicu pravosnažno osudio na četiri godine zatvora zbog ubistva Fahrudina Skarepa (22). Beloica je osudjen jer je u noći izmedju 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

Osim Novog Pazara, protesti su najavljeni i u Novoj Varoši, Kikindi, Novom Sadu, Požegi, Nišu, Beogradu, Velikom Gradištu, Loznici, Smederevu, Užicu, Prijepolju, Sremskoj Mitrovici, Toplici, Valjevu, Gornjom Milanovacu, Jagodini, Lazarevacu, Kostolacu, Leskovacu, Subotici, Kraljevu, Šabcu, Boru, Kuli i Kragujevacu.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO