Građani Novog Pazara opraštaju se od malenog Alija potresnim riječima

Novi Pazar – Grad Novi Pazar je u šoku i tuzi nakon tragične smrti dvogodišnjeg dječaka Alija Karišika, koji je preselio 13. oktobra 2024. godine u 21:45 sati. Nesreća se dogodila kada je mali Ali pao s četvrtog sprata zgrade u ulici Stevana Nemanje.

Uprkos naporima medicinskog tima koji je odmah reagovao i pokušao dječaka prevesti u Beograd na dalje liječenje, dječak je nažalost podlegao povredama na putu.

Dženaza će se obaviti u ponedjeljak, 14. oktobra 2024. godine, na Velikom groblju u Novom Pazaru. Povorka će krenuti od Bor džamije nakon ikindije namaza, dok će se hatar obaviti u porodičnoj kući u ulici Stevana Nemanje 212, ulaz broj 1.

Ova tragedija duboko je potresla cijeli Novi Pazar, a mnogi građani su se oprostili od malog Alija putem društvenih mreža, izražavajući tugu i saosjećanje s porodicom. Potresne riječi i komentari ispunjeni tugom preplavili su društvene mreže:

“Allah dragi da mu podari džennet, a porodici sabur. Svi smo Allahovi robovi i Njemu se vraćamo.”

“Teško je ovo čuti, opisati i doživjeti. Novi Pazar nema neurohirurga, da ima, možda bi ovo dijete bilo živo.”

“Tragedija, mala duša. Neka mu Allah podari džennet, a porodici sabur. El-Fatiha.”

Ipak, među suzama i žaljenjem, neki su pozivali na oprez u komentarisanjima okolnosti nesreće, apelirajući da se suzdrže od iznošenja neprovjerenih informacija i tvrdnji:

“Trebamo se suzdržati od komentarisanja stvari u koje nismo upućeni. Povrijeđujemo porodicu takvim riječima. Allah dragi zna najbolje.”

Ono što svi dijele jeste bol zbog gubitka nevine dječije duše. Mali Ali je sada, kako kažu mnogi, “džennetska ptica”, koja će čekati svoje roditelje u Džennetu.

Porodici Karišik preostaje teška borba sa gubitkom, a cijeli Novi Pazar je uz njih u ovim najtežim trenucima.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO