Gradi se na deset lokacija

Građevinska sezona u Novom Pazaru je u punom jeku, gradi se na više lokacija. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kaže da će se iskoristiti svaki sunčan dan za izvođenje radova, kako bi što veći broj ulica bio asfaltiran. Mehanizacija je danas radila u 10 ulica u gradu.U  poslednjih 10 godina asfaltiran je veliki broj ulica u gradu,  a koliko je infrastruktura napredovala najbolje govore izjave mještana, koji su srećni što lokalna vlast radi za opštu korist. Ahmed Hamidović, stanovnik Ulice generala Živkovića, gde se put priprema za asfalt zadovoljan je kako danas izgleda Novi Pazar.
Mehanizacija, koja radi na pripremi za asfalt nalazi se na 10 lokacija u gradu. Pomoćnik gradonačelnika Nihat Hasnaović i direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović obišli su danas nekoliko lokacija na kojima se radi. Prirpemaju se ulice za asfalt, grade se platoi, vodovodna mreža, a sve u cilju stvaranja boljeg života građanima. Hasanović kaže da će se sunčani dani iskoristiti za realizaciju započetih planova.
“U Ulici Duborvačkoj 410, radi se na pripremi za asfalt, gde smo pre dve godine rejonstruisali vodvodbne cevi, izgradili kišnu i fekalnu kanalizaciju. Radi se i u kraku ulice generala Živkovića, koja se spaja sa ulicama Emina Redžepagića i Trećom sandžačkom. Radimo i u naselju Lug III, Pribojsku ulicu. U toku su radovi u jednoj urbanizovanoj ulici sa širokim putem i mjestom za trotoare Ulica Pljevaljska, gdje je takođe sređena komunalna infrastruktura. U naselju Pobrđe intezivno se odvijaju radovi na 500 metara puta, koji se spaja sa Dubrovačkom ulicom. U planu je i da se rekonstruiše i Ulica  8.marta, gde je izgrađen veliki broj zgrada, ona je oštećena i preopterećena i tu je predviđeno da se vodvodna mreža rekonstruše i deo fekalne kanalizacije”, kaže Hasanović.
Hasanović kaže da je u petak je završen tender za izgradnju još 18 novih Ulica u Novom Pazaru, te ocjenio da je grad veliko gradilište poslednjih dana, gde se radi punim intezitetom.“Koristimo ovo miholjsko leto i radićemo punim intezitetom. Ja se zahvaljujem radnicima “Novi Pazar-put”, koji su poslednjih dana intezivirali radove, svim javnim preduzećima, čiji su radnici uključeni, Elektrodistribuciji i firmi SEA, koji rade oko kružne saobraćajnice kod bolnica. Svi rade produženo radno vrijeme , gotovo sve private firme su angažovane kao podizvođači i mogu sigurno da kažem da danas u Novom Pazaru nema više nijedne građevinske mašine da je slobodna ili radnika”, dodao je Hasanović.Kako bi pješaci bili bezbedni u Ulici 37.sandžačke divizije u toku je postavljanje behaton ploča od posta kod obdaništa do Bor džamije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO