Novi Pazar: Epidemiološka situacija nestabilna, spremno preko 100 kreveta

U Novom Pazaru još uvek nema zabeleženih slučajeva oboljenja od korona virusa, a u kućnoj izolaciji se nalaze 532 osobe od kojih samo dve imaju povišenu temperaturu, rekao je danas direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić.

On je radiju Sto plus rekao da su svih 13 uzoraka prosleđenih na analizu Institutu “Torlak” bili negativni, a da se čekaju rezultati još tri brisa koja su uzeta danas.

“Epidemiološka situacija je nestabilna, ali su zdravstvene ustanove u Novom Pazaru i Tutinu spremne. Svi scenariji su razrađeni, obezbeđena su mesta za izolaciju, za brzu trijažu, a na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru je obezbeđen prostor za lečenje zaraženih pacijenata. Trenutno imamo preko 100 spremnih kreveta”, kazao je Spahić.

Od juče je počela da radi posebna ambulanta pri Medicini rada koja će primati samo pacijente sa simptomima respiratornih infekcija. Do sada joj se obratilo 11 osoba, od kojih su dve imale povišenu temperaturu.

Spahić je rekao da je završena dezinfekcija prostora oko zdravstvenih ustanova, Gerontološkog centra, Višeg suda i Specijalne bolnice u Novopazarskoj Banji.

“Ovih dana će početi dezinfekcija ulica, pre svih onih koje vode ka zdravstvenim ustanovama, a potom slede pošte, banke, pijace, kao i ulice u centru grada i sporedne ulice”, rekao je Spahić.

Lončar: Još 54 osobe pozitivne na virus korona u Srbiji

On je kazao da su zdravstveni radnici u Novom Pazaru snabdeveni maskama koje su, pre svih, obezbedili lokalni privrednici koji su prethodnih dana sašili preko 50.000 maski.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO