Naslovna Featured Istaknuto Grad Novi Pazar stipendira najbolje studente

Grad Novi Pazar stipendira najbolje studente

grad-novi-pazar-stipendira-najbolje-studente

NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar raspisao je Konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima za školsku 2020/21. Pravo na stipendiju imaju studenti koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Pazara, koji studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija ili na državnim univerzitetima u inistranstvu, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Repbulike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, koji su položili sve ispite iz prethodnih godina i postigli prosečnu ocenu najmanje 9.

Konkurs je otvoren do 30. novembra 2020. Sve informacije možete naći na gradskom sajtu https://www.novipazar.rs/oglasi-i-konkursi

„Ovo je treća godina za redom da grad stipendira najbolje studente. Kada pogledamo spiskove, preovladavaju studenti pravnih i medicinskih fakulteta. To je za svaku pohvali i ja im čestitam. Grad Novi Pazar ulaže u obrazovanje. Osim stipendija, mi nagrađujemo i učenike i njihove mentore koji su na republičkim takmičenjima osvojili neko od prva tri mesta. Nagrađujemo i učenike generacija osnovnih i srednjih škola, a od prošle godine nagrađujemo profesore i učitelje koji rade u ootežanim uslovima u izdvojenim, seoskim odeljenjima. Cilj nam je da slovimo dbre uslove z arad i što kvalitetnije obrazovanje.“, rekla je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Ulfeta Demčović.

indeksonline.rs

Exit mobile version