Grad Novi Pazar raspisao konkurs za medije 10 miliona za izveštavanje

Grad Novi Pazar raspisao je danas konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u oblasti javnog informisanja za 2015. godinu, a u te svrhe iz budžeta je izdvojeno 10 miliona dinara.
Javni poziv je objavljen u dnevnom listu Danas i na zvaničnom sajtu Grada i trajaće osam dana.
Na njega se mogu prijaviti svi mediji koji su upisani u Registar medija ili pravna lica koja se bave proizvodnjom medijskih sadržaja uz priložen dokaz da će taj sadržaj biti realizovan putem medija.
Sredstva za sufinansiranje medijskih projekata će najverovatnije biti obezbeđena rebalansom budžeta, koji će biti na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta zakazane za sledeći ponedeljak, 23. novembra.
Podsećamo da Novi Pazar budžetom za 2015. godinu nije predvideo sredstva za finansiranje medijskih projekata, već je sa 68 miliona dinara finansirao rad RTV Novi Pazar, koja je nedavno privatizovana.
Prvim rebalansom je to promenjeno, pa je za finansiranje medijskih projekata planirano milion dinara, ali konkurs za dodelu tih sredstava nikada nije raspisan.
Grad Novi Pazar je istovremeno uputio i poziv novinarskim udruženjima i medijskim stručnjacima da dostave predloge za članove Komisije koja će vršiti ocenjivanje projekata.
Komisija će imati tri člana, od kojih će dva biti predstavnici novinarskih udruženja, a jedan Gradske uprave.
Rok za predlaganje kandidata ističe sa zaključenjem raspisanog konkursa.
Pre Novog Pazara, konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja raspisala je Raška, dok je ovaj proces u Tutinu završen.
Prema saznanjima Sto plus radija, Opština Sjenica najverovatnije neće finansirati rad medija jer u budžetu nije opredelila sredstva za te svrhe.

Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO