Grad Novi Pazar učestvuje na Sajmu turizma u Beogradu koji počinje 18. februara ove godine. Tim povodom novopazarski ugostitelji i privrednici iz oblasti turizma sastali su se kako bi, uz podršku Gradske uprave, dogovorili zajedničko učešće na sajmu i grad predstavli u najboljem svjetlu.

Cilj je da se na ovaj način grad učini još atraktivniom destinaciom za sve turiste u zemlji a i šire.

Grad Novi Pazar je i u proteklom bio veoma zapažen na različitim manifestacijama koje predstavljaju turističke potencijale gradova, a ali je i Sajam turizma u Beogradu, koji se odrzava od 18. februara, posebna prilika da se pokažu ugostitelji, hotelijeri, proizvođači hrane, i svi oni koji promovišu prirodne i kulturološke brendove grada.

Novi Pazar posjeduje brojene osobenosti koje godinama privlače posjetioce. Neke od prirodnih ljepota su i ljekoviti izvori tople vode, u kojima od sada turisti mogu uživati posjetom savremeng Spa-centra u Novopazarskoj Banji.

Među izlagačima je i Jasmin Dervišnurović, koji se bavi proizvodnjom mantija. Kako kaže za njega je Sajam turizma posebno važan jer želi da pokaze kvalitet proizvoda i da sklopi poslovne ranžmane.

Jedan od neizaobilaznih objekata, sa kojim će se posjetioci sajma upoznati, jeste i Hotel vrbrak, koji je zbog svoje arhitekture i prepoznatljivosti simbol grada.

Gradska uprava koja je i organizator zajedničkog nastupa, poziva sve privrenike iz oblasti Turizma, koji imaju nešto da ponude da se jave i uzmu učešća.

izvor: rtvnp.rs