Naslovna Featured Istaknuto GRAD NOVI PAZAR I NSZ ZAJEDNIČKI DO NOVIH RADNIH MESTA ZA GRAĐANE

GRAD NOVI PAZAR I NSZ ZAJEDNIČKI DO NOVIH RADNIH MESTA ZA GRAĐANE

NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar se, politikom subvencionisanja malih i srednjih preduzeća, i početnika u biznisu, u partnerstvu saFilijalom Nacionalne službe za zapošljavanje i drugim partnerima, bavi smanjenjem nezaposlenosti. Gradonačelnik Nihat Biševac i direktor Filijale NSZ Fahrudin Đekić obišli su danas proizvodno prodajni prostor fabrike nameštaja „Dasa“, čije je rukovodstvo zaposlilo čak pet osoba iz kategorije teže zapošljivih.

“Grad nastoji da pomogne preduzetnicima da obezbede radna mesta za teže zapošljive kategorije lica, mlade i lica preko 50 godina. Cilj nam je da našim privrednicima, subvencijama od 200.000 dinara po zaposlenom radniku, olakšamo zapošljavanje novih lica. Praksu zapošljavanja zajedno sa NZS sprovešćemo i ove godine kroz Lokalni akcioni plan kako bismo smanjii broj nezaposlenih”, rekao je gradonačelnik ovim povodom.
Grad Novi Pazar i NSZ su u 2018. godini, subvencijom od 10 miliona dinara obezbedili izvor prihoda za 50 porodica, odnosno 50 novih radnih mesta za nezaposlene građane.

“Milion dinara opredeljeno za je za fabriku nameštaja “Dasa”, što je rezultiralo radnim angažovanjem 5 osoba. Upartnerstvu sa Gradom i ove godine sprovodićemo Lokalni akcioni plan, kroz jednu kvalitetnu I sveobuhvatnu saradnju”, istakao je director nsz, filijale u Novom Pazaru Fahrudin Đekić.

Finansijski menadžer fabrike nameštaja “Dasa” Radojica Ratković podsetio je da da od kvaliteta u proizvodnji nikada nije odustala I da u ovom momentu zapošljava 80 radnika.

“Naš je princip poslovanja da stvorimo višegodišnji kontinuitet u radu zaposlenih. Za deset godina udvostručili smo broj radnika I nema razloga da ne nastavimo uspešno poslovanje”, zaključio je Ratković.

Exit mobile version