Naslovna Sandžak Novi Pazar Grad Novi Pazar i lokalni privrednici pomoći će „Tahirović“ kompaniji

Grad Novi Pazar i lokalni privrednici pomoći će „Tahirović“ kompaniji

odbor_za_pomoc_tahirovicima

Grad Novi Pazar još jednom će, na delu pokazati solidarnost. Inicijativni odbor za očuvanje brenda „Tahirović“ nameštaja i podršku kompaniji čiji je kompletan proizvodni pogon uništen pre nekoliko dana u požaru, realizovaće akciju umrežavanja preduzetnika Novog Pazara, kako bi podržali oporavak giganta u industriji nameštaja na ovim prostorima.

Na inicijativu Odbora, u petak u 19 sati u Maloj sali Skupštine grada Novog Pazara (Kulturni centar) održaće se okupljanje svih lokalnih privrednika ali i preduzetnika regiona, kako bi na konkretan način uzeli učešće u ovoj akciji.

Današnji sastanak, kome su ispred grada prisustvovali gradonačelnik Novog Pazara , dr Meho Mahmutović i član Gradskog veća Seadetin Mujezinović održan je kao rezultat višestrane inicijative da se kompaniji „Tahirović“ u što kraćem roku omogući ponovno pokretanje proizvodnje.

Grad će, prema rečima Mujezinovića, koji je i član Inicijativnog odbora, dati podršku ovoj ideji na nekoliko načina a u skladu sa raspoloživim mogućnostima. Gradske vlasti učiniće sve što je moguće kako bi doprinos oporavku proizvodnih kapaciteta preduzeća dala i Vlada Srbije.

„Prilika je da se uspešni pojedinici i organizacije u privrednom sektoru još jednom , učestvujući u akciji podrške našim sugrađanima, vlasnicima „Tahirović “ kompanije, predstave javnosti u najboljem mogućem, ljudskom svetlu. Siguran sam da će namera da pomognemo onima kojima je pomoć potrebnaa naići na dobar odziv, jer je ovaj kraj poznat po solidarnosti u svim situacijama. Još jednom pozivam sve privredne proizvođače da se u petak, 14. 06. 2013. okupe u Maloj Sali KC, i da svi oni koji dolaze , pozovu svoje poznanike i prijatelje iz branše“, rekao je Mujezinović nakon sastanka Inicijativnog odobora, naglašavajući da se ono što je zedesilo „Tahirović „ kompaniju može dogoditi bilo kome, te da u ovakvim i sličnim situacijama treba delovati konkretno i u što kraćem roku.

O tome da su vreme i dobra organizacija akcije neophodni za podršku preduzeću koje je višedecenijskim poslovanjem steklo prepoznatljivo ime i zavidnu poziciju na tržištu, govorili su i svi privatni preduzetnici koji su u velikom broju učestvovali na sastanku inicijativnog odbora. Oni su saglasni da kompanija „Tahirović“ , koja bezmalo zapošljava više stotina radnika , od kojih su neki i jedini hranitelji svojih porodica treba da, što je pre moguće pokrene proizvodnju i vrati se na mesto koje joj u tržišnoj utakmici pripada.

Do požara u fabrici nameštaja „Tahirović“ došlo je u subotu, 8.juna ove godine, u popodnevnim satima. Vatrena stihija uništila je oba proizvodna pogona i materijalna šteta je izuzetno velika, bez pomoći sa strane nenadoknadiva.

Exit mobile version