Grad novčano nagradio najbolje učenike i njihove mentore

rad Novi Pazar uručio je plakete i novčano je nagradio sa po 10 hiljada dinara učenike osnovnih i srednjih škola, osvajače nekog od prva tri mjesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima. Novčano su sa po 12 hiljada dinara nagrađeni i nastavnici i profesori, mentori naboljih đaka iz Novog Pazara. Obraćajući se nagrađenima gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da je i iz budžeta za narednu godinu opredjeljena značajna suma novca koja će se investirati u podizanje kvaliteta i uslova rada škola u gradskom i seoskom području.

Od 2016. godine desetine miliona dinara iz budžeta izdvojeno je i uloženo u obrazovanje, poboljšanje rada i uslova u kojima djeca stiču znanje. Rezultat tog ulaganja su postignuti rezultati učenika na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Za požrtvovanje, mukotrpan rad i odricanje, učenike i njihove nastavnike Grad je i novčano nagradio. Gradonačelnik Nihat Biševac izričit je da je ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje, ulaganje u sigurniju i bolju budućnost svih Novopazaraca. Biševac je naglasio da će se još većim izdvajanjima iz budžeta u narednoj godini rekonstruisati preostale osnovne škole, te će tako biti podignut kvalitet i uslovi rada đaka i nastavnika.

Članica Gradskog vijeća Novog Pazara zaduženja za obrazovanje Ulfeta Demčović istakla je da je u poslednje četiri godine izdvojeno najviše novca za obrazovanje ikada, a da je rezultat tog ulaganja uspjeh naših đaka ali i rekonstrukcija srednjih, te osnovnih škola u gardskom i seoskom području.

Učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola u znak zahvalnosti od Grada za ostvarene rezultate nagrađeni su sa 10 njihovi mentori sa po 12 hiljada dinara.

Pored toga Grad Novi Pazar tradicionalno nagrađuje i najbolje đake generacije, a od prošle godine novčano se stipendiraju i najbolji studenti Novog Pazara, oni sa visokim prosjekom ili bez roditeljskog staranja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO