Grad dodeljuje stipendije za najbolje studente

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je odluka na osnovu koje će se raspisati Konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima iz Novog Pazara. Gradonačelnik Nihat Biševac je izjavio da Novi Pazar nastavlja da ulaže u obrazovanje mladih, koji su, kako je nagalasio, budućnost ovog grada.

“Ovo je prvi put da samostalno nagrađujemo najbolje studente. U prethodnom periodu smo nagrađivali učenike osnovnih i srednjih škola, učenike i profesore koju su postigli rezultate na republičkom takmičenju. Nastavljamo sa politikom ulaganja u mlade ljude. Grad ovim konkursom nastavlja da nagrađuje najbolje.”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Konkurs će biti raspisan početkom sledeće nedelje i trajaće do kraja aprila. Tekst konkursa će biti objavljen na gradskom sajtu odmah po raspisivanju konkursa, o čemu će javnost biti uredno obaveštena.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti iz Novog Pazara koji studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu izgubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu osenu najmanje 9 (devet). Na ovaj konkurs se mogu prijaviti studenti od druge do završne godine osnovnih studija. Studenti bez roditeljskog staranja imaju pravo da budu posebno rangirani u okviru navedenih uslova, osim onog koji se tiče prosečne ocene.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO