Naslovna Vijesti Svijet GOVOR PREMIJERA ERDOGANA

GOVOR PREMIJERA ERDOGANA

4

 


Turski premijer Redžep Tajip Erdogan pozvao je rano jutros demonstrante širom zemlje da odmah obustave proteste, poslije povratka u zemlju sa četvorodnevne afričke turneje.

Erdogana je na istambulskom aerodromu dočekalo nekoliko hiljada njegovih pristalica, ali su istovremeno na Trgu Taksim nastavljene antivladine demonstracije.

“Ovi protesti su na ivici legalnosti i odmah moraju biti obustavljeni”, rekao je turski premijer pred oko 10.000 pristalica vladajuće stranke Pravde i razvoja, koje su burno pozdravile predsjednika Vlade.

Erdogan je dodao da njegova partija “nikada nije bila za tenzije i podjele”, ali da “ne može da aplaudira brutalnosti”. Iz mase su povremeno stizali pozivi da se krene ka Taksimu, prenio je BBC.

“Kažu da sam ja premijer samo 50 odsto građana. To nije tačno. Služili smo čitavoj naciji od 76 miliona ljudi od istoka do zapada”, rekao je turski premijer.

Ovo je bio prvi veliki skup podrške vlastima od kada su prije sedam dana počele demonstracije sa pozivima da Erdogan ode sa vlasti.

Turski premijer je ranije rekao da će biti realizovan plan o rušenju parka Gezi u Istambulu uprkos masovnim protestima.

Nemiri su počeli tokom protesta protiv uništenja parka koji se nalazi nedaleko od Trga Taksim. Protesti su se proširili širom zemlje nakon što je policija ispalila suzavac sa namjerom da rastjera demonstrante.

4 KOMENTARA

 1. Postovanje za Erdogana, ali moram napomenuti da urednik ne sme dozvoliti greske kao sto su “nemogu”, ” viste”, “nebi” i slicno.
  Srdacan selam.

  • Tekst je sinoc kasno stigao od naseg dopisnika iz turske ambasade koji je prevodio govor i zbog ekskluzivnosti nije u potpunosti pregledan. Mi smo prvi mediji sa ovih prostora koji je preneo ovaj govor, uz tu malu cenu. Uocili smo kasnije i ispravili greske. Hvala sto nas pratite 🙂

  • ma dobro je da znaju da pisu uopste >)

   salim se,

   ali ne salim se kad kazem da vidim kisjelosti u izvjestaju ovog Erdoganovog Junackog govora, Sandzak Haber nije ni za jedinstven Sandzak i Naseg Junaka Muftiju , kako ce biti za jedinstvenu Tursku i Erdogana >):)

   Go Erdi Go

   Trn u Oko Dusmanima

   Muftija ti odmah za njim

   🙂

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version