Naslovna Sport Fudbal Govedarica: Nismo mogli bez Alivodića, Stanojevića i Dimitrijevića

Govedarica: Nismo mogli bez Alivodića, Stanojevića i Dimitrijevića

Trener Novog Pazara Zoran Govedarica izjavio je da se neigranje Envera Alivodića, Darka Stanojevića, Nikole Dimitrijevića i Milana Svojića odrazilo na rezultat u duelu sa Napretkom (0:1) u 13. kolu Super lige Srbije.

“Evidentno je da bez njih nismo ista ekipa. Možda smo u par navrata mogli napraviti nešto više, ali ispoljili smo neiskustvo. Nemam šta da zamerim mojim igračima, dali su sve od sebe, a neki su zaigrali posle dužeg vremena i pokazali sjajnu želju i htenje. Nismo mogli, ipak, kvalitativno da nadomestimo izostanak standardnih prvotimaca”, naveo je Govedarica.

On je dodao da je težak teren stvarao dodatne probleme njegovom timu.

“Tu iskusna ekipa dobrim pomeranjem završava posao, a mi smo sastavili klupu. Hteli smo pozitivan rezultat, bili smo blizu da ga ostvarimo, ali smo posle izgledne situacije za Anida Travančića sa 16 metara, gde ne bih komentarisao da li je postojao prekršaj, iz kontre primili gol. Čestitam Napretku na rezultatima u dosadašnjem delu sezone, napravili su sjajan posao”, kazao je Govedarica.

Trener Napretka Dragan Ivanović rekao je da su njegovi fudbaleri iskoristili jedinu šansu i postigli gol, a da su posle toga uspeli da izdrže pritisak domaćeg tima.

“Bila je to dinamična utakmica, u kojoj je domaćin imao imperativ pobede. Znali smo da su oslabljeni, bez najboljeg igrača Envera Alivodića i još nekoliko prvotimaca, pa smo na kraju uz malo više sportske sreće osvojili tri dragocena boda za mesto u vrhu tabele”, rekao je Ivanović novinarima posle utakmice.

Pred oko 1.500 gledalaca na Gradskom stadionu, Napredak je u utakmici 13. kola Super lige Srbije pobedio ekipu Novog Pazara sa 1:0 golom Marka Gobeljića u 10. minutu.

“Odmah posle vođstva ostali smo bez povređenog Jovana Markoskog i pali smo u igri. Pazar je imao inicijativu, a na poluvremenu smo se dogovorili da se orijentišemo na kontre. Na teškom terenu, rival je izveo nekoliko dobrih napada, dok smo mi možda mogli bolje da reagujemo u nekim ofanzivnim akcijama”, ocenio je Ivanović.

Napredak je četvrti na tabeli sa 25 bodova, dok je Novi Pazar zadržao 12. mesto sa 11 bodova.

Pazarci će u sledećem kolu dočekati Bačku, a Napredak ekipu čačanskog Borca.

Exit mobile version