Naslovna Featured Istaknuto Gore društvene mreže! Zbog Ljajića osuđuju ratnog zločinca Šešelja

Gore društvene mreže! Zbog Ljajića osuđuju ratnog zločinca Šešelja

Društvene mreže, portali i sajtovi koji su se ovih dana bavili objavom nove knjige ratnog zločinca Vojislava Šešelja gore od komenatara protiv lidera srpskih radikala. Brojni članovi društvene mreže Facebook ali i komentatori na sajtovima i protalima osuđuju Šešelja, neretki ga dovode u vezu sa Muamerom Zukorlićem, a Rasimu Ljajiću poručuju da ga ne uzima za ozbiljno.
O knjizi koju je napisao Vojislav Šešelj, a o navodnim kriminalnim radnjama potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića u kojoj prema tvrdnjama pojedinaca, koji su u nju imali uvid, nema ništa konkretno osim naslova, ovim dana pisali su brojni mediji.
Podsećamo, Ljajić je tim povodom kazao da ako postoji pravna država, na ovu situaciju i objavljenu knjigu, javni tužilac mora da reaguje, nakon čega je sam sebe prijavio Tužilaštvu za organizovani kriminal jer mu je, kakao je kazao, dosta da trpi klevete na svoj račun.
Čitava priča prenela se i na društvene mreže gde se brojnim komentarima osuđuje Vojislav Šešelj a Ljajiću poručuje da ga ne uzima za ozbiljno.

Komentatori na društvenim mrežama mu poručuju da poltičar takvog kalibra ne bi trebao da se zamlaćuje sa nebitnim figurama koje, kako tvrde, ni u vastitom selu nemaju većinu iako su ga asfaltirali. Brojni u svojim komentarima osuđuju Zukorlića i njegove pristalice da sarađuju sa ratnim zločinicima.

Pojedini portali su objavili I čitave tekstove i pisma čitalaca u kojima komentarišu nastalu situaciju. Jedan od njih je portal Sandžačke novine koji je objavio tekstove sa naslovima Sandžački Bošnjaci na historijskom ispitu zrelosti i pisma čitalaca kao reakciju na taj tekst.
Sa druge strane, postoje i oni koji podržavaju Šešelja pa se kroz komentare interesuju gde se knjiga može nabaviti. Istovremeno, pojedinci poručuju članovima SDP-a da se moralu trebaju učiti od četnika, a na portalu Sandžak press, ispod teksta da je Ljajić sam sebe prijavio tužilaštvu, stoji i komentar da bez Šešelja ne bi bilo ništa, te da je sandžačkom narodu džaba što se muftija veseli trudi da priča i upozorava.

I na društvenoj mreži Facebook nebrojenim statusima komentarisana je ova situacija gde članovi te društvene mreže izražavaju žaljenje što pojedini Bošnjaci podržavaju Šešelja, podsećajući da je taj isti Šešelj pozivao na pokolj muslimana.

Brojni su oni koji dovode u vezu Šešelja I Zukorlića, stavljajući to u negativan kontekst, ali i oni koji svojim postovima Ljajiću daju otvorenu podršku.


Najupečatljiviji je komentar na sajtu Sandžak live gde posetilac tvrdi da mu nije jasno kako onaj deo uleme Islamske zajednice u Srbiji koji sebe smatra poštenom može da izdrži sve ove političke igre bivšeg muftije i da dalje ćuti. ”Neka vas je stid ulemo da navijate blaćenje jednog Bošnjaka od strane ratnog zločinca” poručuje se u tom komentaru.

Exit mobile version