Glumica Danijela Štajnfeld otkrila tužilaštvu da ju je silovao Branislav Lečić

BEOGRAD – Glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu u policiji u prisustvu zamenika javnog tužioca, potvrđeno je portalu Nova.rs iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako su istakli, poznata glumica je otkrila identitet osumnjičenog. Kako je javila Nova.rs, Štajnfeld je Višem javnom tužilaštvu otkrila da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić, osoba iz filmske industrije koja ju je silovala.

“U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Dalje provere su u toku i radi se na prikupljanju dokaza”, rečeno je za Nova.rs u Višem javnom tužilaštvu.

Štajnfeld je pre nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi, navodi Nova.rs.

Kako taj portal saznaje, Štajnfeld je otkrila da je silovatelj, čiji je identitet skrivala od javnosti, glumac Branislav Lečić, navodeći da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Nakon saslušanja Štajnfeld, tužilaštvo treba da donese odluku kako će dalje postupati, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni povodom prijave glumice.

Glumica je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Ona je u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

“Imala sam ideju da napravim film o posledicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i ljudi koji su počinili zločin. Kada sam pogledala sirovi materijal ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču”, preneo je “Variety” njenu izjavu.

Krajem avgusta, Štajnfeld je izjavila da će se “uskoro sve saznati”, te da je film koji je snimila govori posledicama i uzrocima ćutanja u vezi sa zlostavljanjem i šta to radi nama kao društvu.

indeksonline.rs/Nova.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO