Naslovna Vijesti Glavni muftija uputio hatarnamu ambasadoru Turske u Beogradu

Glavni muftija uputio hatarnamu ambasadoru Turske u Beogradu

Predsjednik Mešihata muftija Mevlud ef. Dudić uputio je danas ambasadoru Republike Turske u Beogradu gospodinu Mehmetu Bozaju hatarnamu povodom terorističkog napada koji se juče desio u glavnom gradu Turske a u kojem je život izgubilo 37 osoba.

Vaša ekselencijo

Duboko me je potresla i u meni izazvala veliko ogorčenje vijest o još jednom terorističkom napadu koji se juče desio u glavnom gradu Turske, a u kojem je ubijen i ranjen veliki broj nedužnih ljudi.

Ovaj neljudski čin dokaz je zablude onih koji ne vjeruju u ahiretsku kaznu za oduzete živote i koji u sljepilu svoje nemoći da prihvate prosperitet kojim ide Republika Turska ne prezaju od zločina koji nisu svojstveni ni životinjama.

Tim povodom, u ime Islamske zajednice i pripadnika islama u Srbiji upućujem Vam izraze najdubljeg suosjećanja i žaljenja za izgubljenim životima, uz dovu Stvoritelju da turskom narodu pomogne da prevaziđe iskušenja koja ga pogađaju, a da organizatori i inspiratori ovog zlodjela budu izvedeni pred ovozemaljsko lice pravde. A svakako, Uzvišeni Gospodar je obećao Svoju kaznu za one koji na pravdi Boga druge lišavaju života.

Uz mahsus selam

PREDSJEDNIK

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić

Exit mobile version