Glavni muftija Dudić – Bajramska čestitka

Bajramska čestitka Glavni muftija Mevlud ef. Dudić:

Draga braćo i sestre,

Nakon jednomjesečnog posta u mjesecu Ramazanu, iftara i sehura, obaveznih i dobrovoljnih namaza, Lejletu-l-Bedra i Leletu-l-Kadra, nakon što napojismo naše duše vjerom uživajući u ramazanskim blagodatima, učeći i slušajući Kur'an, dolazi nam Ramazanski bajram, sutra, u ponedjeljak, 1. ševala 1435. hidžretske godine, odnosno 28. jula 2014. godine.

Ovogodišnji Ramazan ostat će upamćen po dugim danima, postu u trajanju od 18 sahata, punim džamijama na namazima, mukabelama i velikom broju mladih.

Ovaj Ramazan će ostati upamćen i po nezapamćenom stradanju muslimana u Palestini, spaljivanju živog šesnaestogodišnjeg dječaka Muhammeda pred očima čitavog svijeta, a posebno muslimanskog, ubijanju djece i čitavih porodica samo zato što su muslimani.

Braćo i sestre,

Bajram je prilika da se sjetimo dovom ubijenih u Palestini.

Bajram je prilika kada treba da pokažemo posebnu ljubav prema svojim roditeljima, djeci, bližnjim, komšijama i svim ljudima.

Allaha dragoga molimo da ukabuli naše ramazanske ibadete i podari nam snage da dostojanstveno nosimo emanete.

Allaha molimo da pomogne napaćenom muslimanskom narodu, posebno u Gazi.

Njega Uzvišenoga molimo da u svijetu zavlada istinski mir među svim ljudima!

Braćo i sestre, u tom smislu, pripadnicima islama u Srbiji, kako u Sandžaku, tako i u Preševskoj dolini, Centralnoj Srbiji, Beogradu i Vojvodini BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji

Muftija dr. Mevlud-ef. Dudić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO