„Glas Zemana“  – WORLD MUSIC FEST ZEMAN- VEČERAS TAKMIČENJE

U sklopu World Music Fest Zeman, večeras će biti održano takmičenje u izvođenju tradicionalne muzike Balkana, Glas Zemana. Deset finalista, prethodno izabranih putem konkursa, takmičiće se za vrijedne novčane nagrade. U protekla tri koncertna dana,  publika je imala priliku uživati u izvedbama turskog  ansambla Istanbul Kolektif. Izveli su muziku Anadolije i Istočnog Balkana, kombinujući je na jedinstven način. Više od 90 minuta, koliko je trajao koncert, publika je uživala i aktivno učestvovala u izvedbama.

jula beogradski umjetnik, Marko Louis,prvi put je nastupo u Novom Pazaru. Njegov jedinstveni muzički stil kombinuje elemente jazza, modernog zvuka i domaćeg etna. Interakcija publike i benda ni ovo veče nije izostala, a Marko Louis je odmah nakon koncerta izjavio da toliko pozitivne energije, odavno nije osjetio. „ Srećan sam što me novopazarska publika ovako dočekala i iskreno se nadam da ćemo se uskoro ponovo družiti. Zahvalio bih organizatorima World Music Fest Zeman što su mi omogućili da osjetim ovu sreću“  

Festivalu se sinoć pridružila internacionalna grupa sa adresom u Španiji, Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Svjetski poznat sastav sa decenijskim iskustvom u izvođenju Balkanske muzike. Ivan Kovačević, član benda navodi da su sa scene otišli punog srca i da će ovaj koncert dugo pamtiti. Izveli su muziku svih zemalja Balkana,što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i nekoliko puta ih vraćala na scenu.

Lejla Lipa Gicić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO