Glas Zemana: Prve tri nagrade otišle u BiH! Sarajka, Šaha Isaković, osvojila prvo mjesto!

Proglašenjem pobjednika, učesnika takmičenja u izvodjenju tradicionalne Balkanske muzike, Glas Zemana, završeno je ovogodišnje izdanje World Music Fest Zeman. Publici se predstavilo dest mladih umjetnika. Jednoglasnom odlukom žirija, prvo mjesto osvojila je Šaha Isaković iz Sarajeva, javlja RTV Novi Pazar.

Izvedbom sevdalinke  “Još ne sviće rujna zora” osvojila je srce publike ali i žirija, koji su činili muzički stručnjaci Lejla Jusić, dr. Iva Nenić i Kenan Mačković. Prema njihovoj odluci, drugo mjesto osvojio je duet iz Tuzle, Idna Muminović i Nejla Žunić koje su izvele pjesmu ” Tvoje oči, Leno mori”,  dok je treće mjesto, sa izvedbom numere ” Čula jesam” osvojila Tijana Bašić iz Banja Luke.

Na ovogodišnjem World Music Fest Zeman publici, koja je dolazila iz svih gradova Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Crne Gore, predstavio se po prvi beogradski umjetnik Marko Louis. Turska grupa Istanbul Kolektif te internacionalni sastav sa adresom u Španiji, Barcelona Gipsy BalKan Orhestra. Festival je otvoren posthumnom izložbom fotografija Ešrefa Džanefendića, koji je iznenada preminuo prošle godine.

Lejla Lipa Gicić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO