GIZ pomaže gluve i nagluve

Za članove Udruženja gluvih i nagluvih u Novom Pazaru nemačka organizacija Giz obezbedila je humanitarnu pomoć u vidu prehrambenih prozivoda i kućne hemije. Pomoć za 6 porodica, čiji su članovi u Udruženju gluvih, pomoć je uručena posredstvom novopazarskog Crvenog krsta.

Ovom donacijom nemačka organizacija GIZ pokazala je da ima sluha za one koji sluh nemaju. Prema rečima sekretarke Udruženja gluvih i nagluvih Amele Alivodić ovo je početak saradnje sa nemačkom organizacijom GIZ, koja u okviru svojih delatnosti ima i humanitarni sektor. Alivodić naglašava da je ovo prva od planirane tri donacije za porodice onih koji imaju teškoće sa sluhom.

”Radi se o jednom kompletu hrane i kućne hemije i vrlo je značajna pomoć koja će im u tri navrata biti uručena. Do kraja godine će ovih 6 članova, kojima je najpotrebnije, dobiti po tri kompleta ovakvih paketa pomoći”, izjavila je sekretarka Udruđženja gluvih i nagluvih Amela Alivodić izrazivši zahvalnost donatorima u ime članova udruženja i lično.

Paket sa kućnom hemijom sadrži i po jedan litar alkohola za dezinfekciju, a drugi paket sastavljen je od osnovnih životnih namirnica. Slične pakete članovi Udruženja gluvih i nagluvih dobjaće i naredna dva meseca.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO