Gimnazija predstavila novo sportsko odeljenje

Novi Pazar jedan je od sedam gradova u Srbiji koji od ove godine učenicima talentovanim za sport nudi mogućnost da se upišu u novo sportsko odeljenje. Prezentaciji novog sportskog smera Gimnazije prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Grada Novog Pazara i istaknuti sportisti.


Gimnazija koja ima tradiciju preko pola veka, u novo, sportsko odeljenje upisaće 20 učenika. U gradu omladine i sporta očekuje se veliko interesovanje budućih srednjoškolaca, među kojima su Saladin Balija i Hena Turković.

Pomoćnik ministra prosvete, Milan Pašić na promociji u Novom Pazaru preneo je pozdrave i poruke iz Ministarstva omladine i sporta, istakavši da će 14 odeljenja u celoj Srbiji biti otovoreno za učenike sa izrazitim sposobnostima za sport.

”Ideja je da se učenicima koji se bave sportom omogući kvalitetnije akademsko obrazovanje i mogućnost lakše prohodnosti na fakultete sa ovom tematikom: Fakultet za fizičko obrazovanje i sport, fakultete koji se bave trenerskim, menadžerskim, novinarskim poslom. Meni je jako drago da vidim da Novi Pazar ima infrastrukturne kapacitete i izuzetno veliki broj dece koji se bave sportom”, izjavio je pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.

”Ovakvo odeljenje potrebno je gradu mladih i gradu sporta, jer su upravo talentovani učenici i sportisti naši najbolji ambasadori – kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Kada je u pitanju sportska infrastruktura – dodao je – Novi Pazar je među najrazvijenijim gradovima u Srbiji.”

”Grad Novi Pazar ima 4 superligaša u malim sportovima, izuzetne atletičare, sportiste u borilačkim, pojedinačnim i ekipnim sportovima. Očekujemo povratak fudbalera u superligu. Novi Pazar je grad sporta, grad mladih, grad obrazovanja, imamo dva univerziteta, a ovim smo zaokružili jednu celinu”, izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac.
Sportsku gimnaziju mogu upisati samo učenici koji se aktivno bave nekim sportom.
”Ono što je bitno naglasiti da je ovo odeljenje sa 20 učenika kojima se pruža mogućnost da na mnogo kvalitetniji način pristupe tom teorijskom izučavanju sportova. Imaju dva predmeta koje ostali klasični gimnazijalci nemaju. Ovo je dobra prilika da oni koji vole sport nastave time da se bave kroz život”, rekao je direktor Gimnazije Nermin Dražanin.

Promociji odeljenja sportske gimnazije prisustvovali su i brojni istaknuti sportisti iz Novog Pazara, osvajači medalja na velikim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO