Naslovna Sandžak Novi Pazar Gerontološki centar počinje sa radom

Gerontološki centar počinje sa radom

gerontoloki centar pocinje sa radomGerontološki centar, koji bi početkom sledeće godine trebao da počne sa radom, obišao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima.

On je tom prilikom rekao da je ta ustanova opremljena po najsavremenim standardima i da će korisnici imati dobru uslugu.

Mahmutović je rekao da će u dogovoru sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalne politike ovaj gerontološki centar početi da radi uskoro.

“Oprema u gerontološkom centru je vrhunska i ima možda najbolje uslove u zemlji. Korisnici koji budu ovde smešteni imaće hotelske uslove. Izgradnja i opremanje objekta je po evropskim standardima. Prilaz zgradi je ostao da se sredi. Mi smo raspisali javnu nabavku za sređivanje dvorišta, tako da će se sa prvim toplim danima raditi na parternom uređenju gerontološkog centra, ali objekat će početi da radi. Objekat poseduje vrhunski restoran, jednu od najsavremenijih kuhinja, koju nema nijedan hotel“, rekao je Mahmutović.

 

Direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević kaže da će korisnici sa početkom rada gerontološkog centra, imati  potrebnu negu u kojoj će biti zadovoljene sve njihove životne potrebe.

On kaže da su se  poslednjih nekoliko meseci intezivirali radovi  kako bi ovaj objekat u potpunosti bio završen i prilagođen nameni.

“Kompletna usluga biće na vrhunskom nivou i mi smo od strane lokalne samouprave i nadležnog ministarstva dobili sve pohvale da ustanova ima sve uslove i da zadovoljava potrebe naših budućih korisnika”, kaže Dizdarević.

Gerontološki centar u Novom Pazaru prema prostoru i opremi, pripada kategoriji visokog standarda.

Kako je najavljeno, u novom objektu biće smeštene pokretne, polupokretne i poptuno nepokretne osobe.  Za sve njih obezbeđeno je 80 mesta.  Sobe su opremljene najsavremenijom opremom, poseduju sopstveno kupatilo koje je primereno potrebama korisnika. U ovom novosagrađenom objektu korisnicima će biti pružena kvalitetna zdravstvena zaštita, nega i rehabilitacija. U pružanju tih usluga biće angažovani lekari, medicinske sestre i negovateljice.

 

Exit mobile version